vrijdag 16 juli 2010

Kerkenkijken

Geertekerk Kijken


Ook deze zomer doet de Geertekerk mee aan het project Kerken Kijken Utrecht. Dankzij de inzet van onze vrijwillige gidsen zal de kerk op vele zomerse middagen te bezichtigen zijn. Bekijk de Geertekerk ook eens door een cultuurhistorische bril en beleef wat er in de loop der eeuwen allemaal rond die kerk is gebeurd. Ook interessant voor eventuele gasten met wie u op stap wilt gaan!

Kort gezegd is de kerk geopend op de meeste dinsdag-tot-en-met-zaterdagen van 26 juni tot en met 11 september (Open Monumentendag). Steeds van 12.00 uur tot 17.00 uur, maar check tevoren even op www.kerkenkijken.nl/informatie.aspx?naam=lijst. U kunt zo binnenlopen. Op zaterdagen vanaf 17 juli is meestal ook de toren te beklimmen en zijn de grote klokken binnen handbereik.

Inhoudelijk thema is dit jaar Het orgel. In dat kader verzorgt Emi Matsumoto op 21 augustus een uitleg over onze orgels, compleet met korte bespeling. Gonny van der Maten zal (met mede-uitvoerenden) concerten geven op 21 juli en 11 september. Alvast voor uw agenda!

De ZingIn komt 26 juni ook langs in de Geertekerk. Komt u meezingen met de liederen die elke kerk als meest karakteristiek heeft geselecteerd?

Wim van Vugt

Geen opmerkingen: