vrijdag 16 juli 2010

Alles uit de kast 2

In de Geertebrief van mei schreef dhr. Harry Gras een stukje over zijn werk in de geestelijke gezondheidszorg bij Altrecht als leider van het ACT 3-team. Dit team biedt intensieve multidisciplinaire ambulante behandeling aan mensen die buiten de boot van de reguliere hulpverlening vallen.

Tijdens het Geertecafé van 2 mei werd dit door hem toegelicht, waarbij wij, mede door de vele vragen die gesteld werden, een beeld kregen van deze wereld. Een wereld die zo ver van ons vandaan lijkt te zijn maar eigenlijk zo dichtbij ons is - die in wezen onze wereld is. De wereld waar wij mede verantwoordelijkheid voor dragen.

Behalve een boeiend betoog kregen wij ook het boekje Een verhaal apart. Een prachtige uitgave met verhalen over de dagelijkse praktijk van ‘bemoeizorgers’, waarin een scala van lastige situaties maar ook van creatieve en slimme interventies aan bod komt. Dit boekje zal ter inzage op de leestafel komen en vervolgens komt het in de bibliotheek.

Aan het einde van de bijeenkomst op 2 mei deed dhr. Gras nog een oproep voor vrijwilligers om het ACT3-team bij te staan in veelal gewone hand- en spandiensten, zoals het bezoeken van cliënten, het helpen bij klusjes en boodschappen doen.

U kunt hiervoor contact opnemen met dhr. Gras e-mail grasbus@hotmail.com

Geen opmerkingen: