maandag 22 maart 2010

Internetgroep ‘Een uurtje voor God’. Bezinning thuis en online

Het valt niet altijd mee om in je gewone leven tijd vrij te maken voor bezinning en geloof.

Internetgroep ‘Uurtje voor God’ heeft als uitgangspunt dat het ook voor mensen die altijd maar druk zijn, mogelijk moet zijn per week één uurtje (50 minuten) voor God te reserveren. Uiteindelijk is dat ook: een uurtje voor jezelf.

Wie zich aanmeldt, kiest er in principe voor een tijdlang thuis iedere week een uurtje voor God te reserveren. De 50 minuten zijn te verdelen naar eigen inzicht. Per werkdag niet meer dan 10 minuten. Of, eens in de week de hele tijd.

De input is iedere twee weken een bezinnende tekst (bijbelfragment, mystieke tekst, gedicht, iets uit een andere godsdienst). De tekst wordt gepubliceerd op de groepssite, de Google-groep Uurtje voor God. De link naar de nieuwe tekst wordt je telkens toegezonden per mail. De bedoeling is dat je die tekst een week lang meeneemt in je bezinningsmomenten. Je hebt dan iets om je gedachten door te laten leiden. Aan het eind van de week heb je gelegenheid per groepsmail naar de andere deelnemers van deze activiteit van je te laten horen. Je vertelt kort hoe je die week je uurtje beleefd hebt en eventueel wat je wijzer bent geworden van de tekst. Er wordt niet op elkaar gereageerd. Wel is de predikant/pastor per mail beschikbaar voor eventuele verheldering. Voor degenen die ‘meer willen’ en graag met andere deelnemers in gesprek willen gaan naar aanleiding van het aangeboden materiaal, is er een tweede Google-groep ingericht, de ‘Uurtje community’-groep . Hier moet je je apart voor opgeven.


Begeleiding Bert Dicou (predikant Hoorn) en Japke van Malde (jongerenpastor en e-pastor van de Remonstranten). Meer weten of opgeven? Mail ds. Bert Dicou bert.dicou@gmail.com  of pastor Japke van Malde, jonge.remonstranten@remonstranten.org  Eerst een blik werpen? Zie http://groups.google.nl/group/uurtjevoorGod

Geen opmerkingen: