maandag 15 maart 2010

Ervaringsdeskundigen in armoede

Vooraankondiging en uitnodiging


Ervaringsdeskundigen in armoede
2010 is het Europees jaar tegen armoede en sociale uitsluiting.

In België spelen ervaringsdeskundigen in armoede al jaren lang de hoofdrol bij de armoedebestrijding. De Link is de belangrijke organisatie die ervaringsdeskundigen een opleiding aanbiedt. Ervaringsdeskundigen werken in tandems met professionals om armoede en sociale uitsluiting tegen te gaan. De resultaten daarvan zijn buitengewoon. De strijd tegen armoede en uitsluiting kan niet zonder de ervaringsdeskundigen.
In september 2009 is een Europees project gestart, onder de titel ‘The Missing Link’, waarbij ook andere landen van de Belgische benadering kunnen leren.
Zie: http://www.themissinglinkeurope.eu/ In Nederland worden met name in de geestelijke gezondheidszorg ervaringsdeskundigen ingezet. In het project van The Missing Link worden beide benaderingen met elkaar verbonden.
De bedoeling is om de situatie, ook in Nederland, rijp te maken voor opleidingen voor ervaringsdeskundigen in armoede en sociale uitsluiting
Hierover organiseren de Nederlandse deelnemers in het The Missing Link project, te weten Fontys Hogeschool Sociale Studies en Instituut voor Gebruikersparticipatie en Beleid (IGPB) een conferentie op woensdag middag 26 mei 2010.
Plaats: Fontys Hogeschool, Rachelmolen 5, gebouw R5, Eindhoven

Tijdstip: Ontvangst om 13.00 uur, afsluiting: 17.00 uur

Nadere informatie over het programma volgt nog.

Kosten voor deelname: professionals € 30,-.

Ervaringsdeskundigen gratis
(wel opgeven graag in verband met beperkt aantal plaatsen).
U kunt zich opgegeven via
mailto:missinglink@igpb.nl o.v.v. deelname conferentie 26 mei.

Wanneer U een informatiestand wilt inrichten, is dit mogelijk.


Kosten daarvoor zijn € 40,-

Geen opmerkingen: