donderdag 22 oktober 2009

In de Houtenbroek



In De Houten Broek


Sermoenen van eloquente redenaars.
Een eerste serie van vijf begint op zondag 25 oktober met stadsdichter Ingmar Heytze.
Op 8 november beklimt Maarten van Rossem de kansel. De vorm van de bijeenkomsten zal variëren. Vast staat dat het om bijeenkomsten gaat van 17.00 - 18.00 uur in de Geertekerk, Geertekerkhof, Utrecht. 
Elke “preek” of sermoen zal “ingelijst” kunnen worden met een door de spreker zelf gewenste liturgie waarin, muziek, zang en collecte worden verweven, aangevuld met filmbeelden en wat dies meer zij. 
In De Houten Broek is een idee van Rienk Wielenga. Het project wordt gedragen en mogelijk gemaakt door De Stichting De Academie Het Nut Voorbij, een gezamenlijk initiatief van de RGU, EUG en Rienk Wielenga.

1 opmerking:

Anoniem zei

Verrassende eerste editie
In de Houten Broek met Ingmar Heytze

Zondag 25 oktober jl bracht Ingmar Heytze voor het eerst een lekenpreek ten gehore in de Geertekerk te Utrecht. Zijn preek werd omlijst met het orgelspel van Arjan Witte, toetsenist van Spinvis. Het was de geslaagde opening van In De Houten Broek, een programma dat tijd en aandacht inruimt voor welsprekendheid en dat speels en serieus tegenwicht biedt tegen de oeverloze babbelcultuur. Luisteraars kwamen in grote getale, van Texel tot diep uit Brabant.
De rede van Heytze is te lezen en te horen: www.indehoutenbroek.nl


Op 8 november zal Maarten van Rossem de kansel beklimmen. Hij zal een rede houden over het 'echec van de communistische heilsleer' ter gelegenheid van de 20e jaardag van de val van de Berlijnse muur. De bijeenkomst is in de Geertekerk, Geertekerkhof 23 te Utrecht en begint om 17.30 uur precies.
Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en een drankje.

Toegang is gratis maar een gift wordt op prijs gesteld.
Wilt u zeker zijn van een plek?
stuur dan voor 6 november een email naar rienk.wielenga@hetnet.nl

Het programma In de Houten Broek is een initiatief van de Stichting Academie Het Nut Voorbij en wordt mede mogelijk gemaakt door de Geertekerk.
De Academie het Nut Voorbij vraagt aandacht voor welsprekendheid, de kunst van het luisteren en wil een vrij podium bieden aan woordkunstenaars.

Meer informatie? www.indehoutenbroek.nl