maandag 30 november 2009

Nieuwjaarsbijeenkomst

Op donderdag 14 januari 2010 is het 400 jaar geleden dat de Remonstrantie werd ondertekend.
Dit bezwaarschrift werd opgesteld door Johannes Uytenbogaert en met enkele wijzigingen, ondertekend door Uytenbogaert en 43 andere aanhangers van de opvattingen van Jacobus Arminius. De ondertekenaars pleitten voor een rekkelijk christendom en wensten bescherming van de overheid.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Op 14 januari 2010 staan wij hier bij stil met een nieuwjaarsbijeenkomst in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst zullen het boek 400 jaar Remonstrantie en de glossy Arminius worden gepresenteerd. Voorafgaand aan de nieuwjaarsbijeenkomst komen - net als 400 jaar geleden - de remonstrantse predikanten bijeen. De presentatie van boek en glossy vindt plaats rond 16.10 uur. U bent vanaf 15.45 uur van harte welkom in het Museum Catharijneconvent aan de Nieuwegracht in Utrecht (ingang: Lange Nieuwstraat 38). Aansluitend is er een nieuwjaarsborrel. U dient zich hiervoor aan te melden via info@remonstranten.org / tel. 030 -2316970.

Tentoonstelling
In Museum Catharijneconvent zal vanaf 14 januari een tentoonstelling te zien zijn met remonstrantse foto's en prenten uit heden en verleden.

Meer informatie over 400 jaar Remonstrantie leest u op www.remonstranten.org

Geen opmerkingen: