donderdag 5 november 2009

LEVEN OM TE WERKEN OF WERKEN OM TE LEVEN ?

Werkgroep Maatschappelijke Dialoog

De Werkgroep Maatschappelijke Dialoog organiseert gedurende een aantal jaren rondetafelgesprekken met vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap. Vanuit een wederzijdse nieuwsgierigheid wisselen we van gedachten, gezeten aan kleine tafels, zodat iedere groep een echt gesprek kan aangaan.
Als thema voor onze rondetafelgesprekken worden steeds algemeen maatschappelijke onderwerpen gekozen die in ieders leefwereld voorkomen, zoals opvoeden, ouder worden, wie is je buur.

Op woensdag 11 november 2009 vindt de najaarsbijeenkomst plaats in de bibliotheek van de Geertekerk. Als thema voor de gesprekken hebben we gekozen voor: Leef je om te werken of werk je om te leven?
Dit thema kan vanuit diverse invalshoeken benaderd worden. In een tijd van recesie staan arbeidsplaatsen op de tocht. Hoe beleef je dat? Welke status heeft werk voor je? Welke waarden ontleen je aan werk? Dit geldt natuurlijk niet alleen voor betaald werk maar ook voor vrijwilligerswerk. Wat is daarvan the drive? Ook het thema man-vrouw speelt bij werk een rol. Kostwinnerschap-tweeverdieners-huishoudelijke en zorgtaken. De hoogte van het loon, is dat allesbepalend? Hoe beleef je vrije tijd? Komt een rustdag nog tot zijn recht?
Kortom genoeg stof voor gesprek. Voor de rondetafelgesprekken zullen we een aantal stellingen formuleren om de discussie aa te jagen

In de gesprekken willen we open zijn, ruimte geven en ruimte laten, nieuwsgierig zijn naar elkaar. We hopen weer op een boeiende avond met diverse culturen. Opgeven vooraf is fijn maar niet noodzakelijk; graag via a.j.modderkolk@gmail.com of e.pavoordt@planet.nl. Graag tot woensdag. We beginnen om 20.00 uur. Koffie, thee en koekjes staan klaar.


Namens de werkgroep maatschappelijke dialoog,
Arthur J. Modderkolk.

Geen opmerkingen: