zaterdag 12 december 2009

Kerstmusical "Het is een wonder"

Kerstmusical "Jezus, ’t is een wonder" in de Geertekerk


De kerstmusical ‘Jezus, ’t is een wonder’ van Gonny van der Maten (muziek) en Ineke Ludikhuize (tekst) gaat 24 december 2009 om 19.30 uur in première in de Geertekerk in Utrecht. De musical wordt opgevoerd door kinderen van de gemeente. De musical is gebaseerd op de tekst van het evangelie van Pseudo-Mattheüs die te vinden is in ‘Buiten de vesting’ van Pieter Oussoren en Renate Dekker (2008, Skandalon & Plantijn). Dankzij deze vertaling kon de musical tot stand komen.




Het kerstverhaal zoals wij dat kennen is in de eerste eeuwen na Christus doorverteld en herschreven door talloze mensen. En zoals dat gaat bij mooie verhalen die steeds opnieuw worden doorverteld: ze worden alsmaar mooier! In het evangelie van Mattheüs, zoals wij dat kennen wordt de vlucht van Jozef en Maria naar Egypte beschreven in drie verzen, maar in het evangelie van Pseudo-Mattheüs (3e eeuw) is dit verhaal heel wat langer en ook zoveel wonderbaarlijker.

Met name voor kinderen is het jammer dat Pseudo-Mattheüs niet meer bekendheid geniet. Want zij kunnen in deze musical genieten van zingende draken, wilde dieren, een pratende baby, omvallende godenbeelden en nog veel meer…. Want de schrijvers van dit verhaal willen dat we allemaal zeggen: Jezus, ’t is een wonder!

Iedereen is welkom op 24 december a.s. De kerk is open vanaf 19.00 uur.





Jezus, 't is een wonder

Tekst/regie : Ineke Ludikhuize

Muziek/muzikale leiding : Gonny van der Maten

Voorganger : Florus Kruyne

Plaats : Remonstrantse Gemeente Utrecht - Geertekerk

Geertekerkhof 23 3511 XC Utrecht

Tijd : 19.30 uur (toegang gratis)

Geen opmerkingen: